Van boerderij naar bord

In het Withof streven we er naar om duurzaamheid op alle vlakken door te trekken.

Verse seizoensproducten

Een kwalitatief eindproduct kan enkel maar tot stand komen door te werken met verse producten. In het Withof maken we onze bereidingen steeds met verse seizoensproducten. Bij voorkeur gebruiken we ook telkens de kruiden die we kunnen vinden in onze kruidentuin. Denk hier maar aan salie, peterselie, tijm en laurier.

Regenwaterrecuperatie

Zeer uniek bij Het Withof is het volledig onafhankelijk waterzuiveringinstallatie die al het afvalwater op de site zuivert. Daarnaast zijn de sanitaire voorzieningen aangesloten op het regenwatersysteem. Tevens zijn op Het Withof waterkranen voorzien die automatisch stoppen om het waterverbruik te minimaliseren.

Verpakking

Vandaag de dag wordt er veel verpakking verbruikt en weer weggegooid. Bij het Withof proberen we verpakking te minimaliseren of te hergebruiken. Zo worden onze groenten en fruit geleverd in herbruikbare bakken. De overige verpakkingen worden ook telkens goed gesorteerd naar productgroep (harde, zachte plastic, isomo, etc.) zodat ze goed kunnen gerecycleerd worden.

Ook qua verpakking naar de klant toe bij take-away, proberen we onze afvalberg zo minimaal mogelijk te houden. Dit doen we door onze gerechten steeds op porseleinen borden aan te bieden aan onze klanten. Dit eet ook niet alleen aangenamer, maar zorgt ook voor minder afval. Een Win-Win situatie dus